Het begon allemaal in 1982 in Putten, toen Miep Helsdingen startte met de verkoop van ijs aan huis. 3 Jaar later, in 1983 kwam daar de eerste versie van Het Smulhuisje bij. Vanuit een caravan verkochten Miep en Henk Helsdingen (Henk was er intussen bijgekomen) ijs, patat, frikandellen, kroketten en bamiblokjes. In de jaren daarop, kwam daar het beroemde Broodje Hamburger bij!

De caravan werd te klein en de zaken gingen goed, de broodjes hamburger vlogen over de toonbank. Dus besloot het paar om een nieuw “Smulhuisje” te bouwen! Zo gezegd, zo gedaan. En na een tijd hard werken en houten balken sjouwen, openden Henk & Miep in 1993 hun ‘vernieuwde’ Smulhuisje! Een prachtige authentieke blokhut, waarvan je zou denken dat het zo uit een sprookje komt…

Het Smulhuisje heeft een ereplek voor het Broodje Hamburger, maar ook de biefstuk is niet langer ondenkbaar. En naast het bakje patat, is nu ook de plate-sevice onmisbaar!

Henk & Miep dachten dat dit Smulhuisje groot genoeg was: van 6 plekken buiten, gingen ze naar 20 plaatsen binnen. Maar ook dit bleek niet groot genoeg, dus kwam er een jaar later een extra ruimte voor 26 personen bij!

Miep werkt veel in de zaak, en Henk meer achter de schermen. Ondertussen zitten Henk & Miep thuis ook niet stil, samen krijgen ze twee kinderen: in 1982 dochter Patricia en in 1984 Henk jr. Vanaf 1995 is dochter Patricia werkzaam in het bedrijf en vanaf 1997 komt ook zoon Henk er gezellig bij!

Sinds 2009 zijn de rollen omgedraaid: Patricia en Henk jr. draaien nu samen Het Smulhuisje. Henk en Miep doen het wat rustiger aan op de achtergrond en genieten lekker van het leven!